Zorgverlening voor uw seizoenarbeiders

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor uw seizoenarbeiders, ontvangt u het polisblad. U bent als werkgever verplicht om het polisblad te verstrekken aan uw werknemer. Dit polisblad is het officiële bewijs van verzekering.

Polisblad verzekerde

Op het polisblad bij HollandZorg staat een polisnummer en een relatienummer. Het polisnummer verandert als een werknemer opnieuw als verzekerde wordt aangemeld, bijvoorbeeld als deze van werkgever verandert of voor een tweede periode aan het werk gaat bij dezelfde werkgever.

Op het polisblad bij Zilveren Kruis is het polisnummer en relatienummer gelijk aan elkaar. Dit nummer verandert niet als een werknemer opnieuw als verzekerde wordt aangemeld.

Geen zorgpas ontvangen, wel zorg nodig

Anders dan voorgaande jaren is de zorgpas door HollandZorg dit jaar verstuurd naar het bekende adres in het thuisland. Heeft uw werknemer deze niet ontvangen of is deze niet in de mogelijkheid om in het bezit van de zorgpas te komen, dan is dat geen probleem.

Als uw buitenlandse werknemer zorg nodig heeft in Nederland dan kan deze ook zonder zorgpas naar een zorgverlener. Neem het legitimatiebewijs en het BSN nummer mee. De zorgverlener kan met die gegevens nagaan dat uw werknemer verzekerd is. Neem voor de volledigheid ook altijd het polisblad mee naar de zorgverlener, dit is het officiële bewijs van verzekering.

Informatie voor uw buitenlandse werknemer

HollandZorg heeft een brief opgesteld ter verduidelijking van het polisblad, het eigen risico en de zorgpas. Deze brieven zijn vertaald in het Engels, Pools en Roemeens.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd