S1 formulier

Met een S1 formulier kan de buitenlandse werknemer in zijn woonland verklaren dat hij een Nederlandse zorgverzekering heeft afgesloten. Met het S1 formulier moet uw werknemer zich aanmelden bij een verzekeringsinstelling in zijn woonland. Hij heeft dan recht op zorg volgens het wettelijk verzekeringspakket van dat land. De vergoeding van deze zorg is naar Nederlandse maatstaven. Dit kan betekenen dat niet alle kosten die in het woonland worden gemaakt worden vergoed. Met het S1 formulier kan de werknemer de premie die hij in zijn thuisland aan een zorgverzekeringsmaatschappij betaalt terugvragen.

Gezinsleden meeverzekeren

De werknemer kan zijn gezinsleden die in het woonland verblijven middels een S1 formulier meeverzekeren in het woonland. De verzekeringsmaatschappij in het woonland bepaalt welke gezinsleden zich kunnen meeverzekeren.

De verzekeringsinstelling in het woonland vult hiervoor de achterkant van het S1 formulier in en stuurt dit terug naar het Zorginstituut Nederland. Het Zorginstituut Nederland is geen zorgverzekeraar, maar registreert alle meeverzekerde en zorgt voor premie inning.

De meeverzekerde gezinsleden hebben recht op zorg volgens het wettelijke verzekeringspakket in het thuisland. Dit kan dus afwijken van de Nederlandse voorwaarden. Ook kan het zijn dat de gezinsleden voor bepaalde zorg een eigen bijdrage moeten betalen. De werknemer kan bij zijn verzekeringsmaatschappij in het woonland meer informatie opvragen over de procedures en vergoedingen voor zijn/haar specifieke woonland.

S1 formulier aanvragen

Voor werknemers die verzekerd zijn via HollandZorg kunt u eenvoudig het S1 formulier downloaden in het Digitaal Loket. Hiervoor gaat u naar ‘Bekijken werknemersgegevens’.

U kunt voor uw buitenlandse werknemer die verzekerd zijn via Zilveren Kruis een S1 verklaring aanvragen in het Digitaal Loket. Hiervoor gaat u naar ‘Aanvragen S1 formulier’. Deze verklaring wordt naar het postadres van de werkgever in Nederland verstuurd. De werknemer verstuurt de verklaring vervolgens zelf naar de desbetreffende verzekeraar in het thuisland.

30

% van de arbeidsmigranten in de agrosector is verzekerd via LTO Arbeidskracht

Ruim

2500

Europese werkzoekenden in de cv database van Seasonalwork.NL

Al meer dan

25

jaar de grootste payrollaanbieder
in de agrarische sector

26

opleidingen
afgestemd op uw specifieke wensen

Waar kunnen wij u mee helpen?

 *
 *
 *
 *
 *
 *

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd