Aanvraag zorgtoeslag

In combinatie met het afsluiten van een zorgverzekering heeft iedere werknemer de mogelijkheid om via LTO Arbeidskracht zorgtoeslag aan te vragen. Voor de aanvraag van de zorgtoeslag heeft LTO Arbeidskracht unieke afspraken gemaakt met de Belastingdienst. De werknemer heeft geen DigiD nodig voor de aanvraag van de zorgtoeslag. Tevens ontstaan er geen problemen met het stopzetten van de zorgtoeslag als de werknemer naar huis gaat. Zorgtoeslag aanvragen kan eenvoudig door het mutatieoverzicht zorgtoeslag in te vullen in het Digitaal Loket.

Zorgtoeslag aanvragen

Om zorgtoeslag aan te vragen hebben wij een geschat bruto jaarinkomen en een persoonlijk (buitenlands) bankrekeningnummer van uw medewerker nodig. De zorgtoeslag over 2023 wordt in februari 2024 aangevraagd en wordt medio mei uitbetaald door De Belastingdienst. De zorgtoeslag wordt dus jaarlijks achteraf aangevraagd en uitgekeerd. Dit voorkomt problemen met het stopzetten en terug betalen van de zorgtoeslag als de medewerker terug naar huis gaat.

De Belastingdienst bepaalt of een werknemer recht heeft op zorgtoeslag en wat de hoogte van de te ontvangen zorgtoeslag is.

Zorgtoeslag 2024

Werknemers tot een bruto inkomen van €37.496,- hebben recht op zorgtoeslag. Tot een bruto inkomen van €26.500,- hebben de werknemers recht op de maximale zorgtoeslag. Is het inkomen van de werknemers hoger dan € 25.000,- dan wordt het recht op zorgtoeslag naar rato verrekend. De hoogte van de zorgtoeslag wordt mede bepaald door het feit of de medewerker een toeslagpartner heeft.

De zorgtoeslag  bedraagt in 2024 maximaal €1.476,- per jaar en maximaal €123,- per maand. Werknemers die jonger zijn dan 18 jaar betalen geen premie voor de zorgverzekering (moeten wel verzekerd zijn) en hebben daarom geen recht op zorgtoeslag.

Meer informatie over zorgtoeslag vindt u op de website van De Belastingdienst.

30

% van de arbeidsmigranten in de agrosector is verzekerd via LTO Arbeidskracht

Ruim

2500

Europese werkzoekenden in de cv database van Seasonalwork.NL

Al meer dan

25

jaar de grootste payrollaanbieder
in de agrarische sector

26

opleidingen
afgestemd op uw specifieke wensen

Waar kunnen wij u mee helpen?

 *
 *
 *
 *
 *
 *

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd