Is een Europese reisverzekering voldoende?

Veel werkgevers krijgen van buitenlands personeel te horen dat zij een Europese reisverzekering of een zorgverzekering in het thuisland hebben afgesloten. Zij denken dat een Nederlandse zorgverzekering daarom niet nodig is. Wanneer u arbeidsmigranten in dienst heeft is het afsluiten van een Nederlandse zorgverzekering wettelijk verplicht. Deze wetgeving geldt voor iedereen die in Nederland woont en werkt. Dus ook voor uw arbeidsmigranten.

Maar wat als uw werknemer zich nu niet wilt verzekeren?

Wij kunnen u helpen om uw medewerker te overtuigen. Hieronder vindt u informatie (in de taal van uw werknemer) waarin staat waarom hij verplicht is een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten.

Informatie Nederlandse zorgverzekering – Pools
Informatie Nederlandse zorgverzekering – Roemeens
Informatie Nederlandse zorgverzekering – Engels
Informatie Nederlandse zorgverzekering – Nederlands

Goed werkgeverschap

Naast de verplichting vanuit de overheid is het vanuit goed werkgeverschap ook verstandig om een zorgverzekering af te sluiten voor uw buitenlandse werknemers, omdat:

  • De zorgkosten in Nederland hoger zijn dan in het woonland van de werknemer.
  • Er eerder kosten voor zorg worden gemaakt dan u denkt. Denk hierbij niet alleen aan een bedrijfsongeval, maar ook buiten werktijd kan uw werknemer zorg nodig hebben.
  • De praktijk leert dat bij een onverzekerde werknemer, de financiële ongemakken ‘op het bord’ van de werkgever terecht komt.

Boete

Mocht uw werknemer geen Nederlandse zorgverzekering afsluiten, dan loopt hij het risico op een wettelijke boete van het Zorginstituut Nederland. Deze boete wordt opgelegd door het CAK. De hoogte van de eerste boete is € 426,24. De werknemer moet dan binnen drie maanden alsnog een Nederlandse zorgverzekering afsluiten. Wanneer dit niet gebeurt, dan volgt er een tweede boeten van € 426,24. Nadien volgt loonbeslag.

Meer informatie en veel gestelde vragen vindt u op de website van het CAK

Voorkom boetes en sluit via LTO Arbeidskracht een zorgverzekering voor uw buitenlandse werknemer af, dan profiteren u én uw werknemer van veel voordeel.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd