Een zorgverzekering voor uw internationale werknemer

Arbeidsmigranten zijn onmisbare werknemers voor de land- en tuinbouw. Staat u voor goed werkgeverschap? Help uw internationale medewerkers dan met het afsluiten van een zorgverzekering. LTO Arbeidskracht verzekert internationale werknemers voor goede zorg in Nederland en vraagt zorgtoeslag aan. Hoe dat werkt? Dat leest u hier!

LTO Arbeidskracht heeft een uniek zorgverzekeringscollectief speciaal voor internationale werknemers, ook als ze tijdelijk in Nederland werkzaam zijn. Uw werknemers zijn verzekerd voor alle basiszorg, repatriëring bij overlijden en spoedeisende tandhulp. De premie van de zorgverzekering mag een-op-een worden ingehouden op het loon van de medewerker.

Wettelijk verplicht
Een internationale werknemer die in Nederland komt werken, is wettelijk verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten voor de periode dat hij/zij aan het werk is.

Goed werkgeverschap
Los van de verplichting, is het belangrijk voor uw medewerker om een goede Nederlandse zorgverzekering te hebben. Helpt u uw medewerker zich te verzekeren voor goede zorg? Dan toont u goed werkgeverschap. Grote kans dat uw medewerker graag voor u blijft werken.

Keuze uit twee verzekeraars
Wilt u uw Internationale werknemers verzekeren via het collectief van LTO Arbeidskracht? Dan hebt u de keuze uit twee collectieve zorgverzekeraars: HollandZorg en Zilveren Kruis. Een overzichtelijke keuze, waarbij u geen risico loopt.

Internationale medewerkers verzekeren in drie stappen:
Wilt u uw medewerkers verzekeren via ons collectief? Dat kan in drie eenvoudige stappen.

 1. Maak een account aan
  Ga naar het Digitaal Loket van LTO Arbeidskracht en maak een account aan. U ontvangt direct daarna een activatie-e-mail met een link om uw account te activeren.
 2. Meld uw werknemers aan
  In het Digitaal Loket meldt u uw werknemers snel en eenvoudig aan voor een Nederlandse zorgverzekering. Nadat u de aanmeldformulieren hebt geüpload, verwerkt LTO Arbeidskracht uw aanmelding.
 3. Volg uw aanmelding
  Is de aanmelding compleet? Volg dan de status van uw aanmelding in het Digitaal Loket. Samen doorlopen we de stappen totdat de aanvraag voltooid is en uw medewerker(s) verzekerd.


Extra service: zorgtoeslag aanvragen
Verzekert u uw internationale werknemers via ons? Dat kan via een lage dagpremie. Een eigen risico is niet verplicht. Als u wilt, vragen wij zorgtoeslag voor u aan. Deze toeslag compenseert de premie bijna volledig.

Meer informatie?
Heeft u vragen over uw buitenlandse werknemer(s)? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
 • Kostenbesparend op uw loonkosten
 • Ruim gevulde CV-bank
 • Uitgebreid opleidingsaanbod
 • Uw werknemers goed verzekerd