Checklist Wet goed verhuurderschap

Vanaf 1 juli 2023 gelden landelijke regels voor goed verhuurderschap. Ook werkgevers in de land- en tuinbouw die huisvesting verhuren worden geacht zich aan deze regels te houden. De Werkgeverslijn land- en tuinbouw heeft voor die werkgevers alles rondom goed verhuurderschap op een rijtje gezet in de ‘Checklist Wet goed verhuurderschap’.

Model Informatieblad rechten en plichten bij de huur van huisvesting

Eén van de punten waar u aan moet voldoen is het informeren van uw huurder over een aantal rechten en plichten. Dit kan u doen als onderdeel van de huurovereenkomst of via een apart formulier. Hiervoor heeft de Werkgeverslijn land- en tuinbouw het ‘Model Informatieblad rechten en plichten bij de huur van huisvesting’ ontwikkeld. Dit model is beschikbaar in verschillende talen.

Aanvullend op deze landelijke regels, kan het zijn dat uw eigen gemeente ook nog een verhuurvergunning invoert. Daar kunnen aanvullende voorwaarden aan worden verbonden. Houd daarvoor de informatievoorziening vanuit uw gemeente in de gaten. De Werkgeverslijn blijft hierover graag op de hoogte: voert uw gemeente een dergelijke vergunningsplicht in, meld het ons via info@werkgeverslijn.nl.

Indien u huisvesting uitbesteedt, adviseren wij u om te controleren of aan de eisen van de Wet goed verhuurderschap wordt voldaan. Vraag bij het uitzendbureau na of en hoe zij zich aan de wet houden. Het is aan te bevelen hiervan bewijzen te vragen en deze in de eigen administratie op te slaan.

Bron: Werkgeverslijn

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd