Zorgverzekering voor arbeidsmigranten

Wanneer iemand in Nederland woont of een inkomen ontvangt, verplicht de overheid hem of haar om een zorgverzekering af te sluiten. In het kader van goed werkgeverschap en om problemen te voorkomen is het belangrijk uw buitenlandse werknemers te helpen met het afsluiten van een zorgverzekering.

Regel het samen met én voor uw werknemer 

Uw buitenlandse werknemer heeft een reisverzekering afgesloten. Of een Europese zorgverzekering. U denkt daarom misschien dat een Nederlandse zorgverzekering voor uw werknemer niet nodig is. Toch wel! Wanneer iemand woont of een inkomen heeft in Nederland, is hij/zij verplicht een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Uw werknemer kan een boete krijgen van het CAK wanneer hij/zij geen Nederlandse zorgverzekering heeft. Belangrijk dus dat dat goed geregeld wordt, bijvoorbeeld via LTO Arbeidskracht.

Goed werkgeverschap 

Het is ook voor u als werkgever verstandig om een zorgverzekering te regelen voor uw buitenlandse werknemers.

  • In de praktijk blijkt dat bij een onverzekerde werknemer, de (financiële) ongemakken ‘op het bord’ van de werkgever terecht komen.
  • Zorgkosten kunt u inhouden op de loonstrook, de werknemer heeft daarnaast vaak recht op zorgtoeslag.
  • In Nederland liggen de kosten van zorg meestal veel hoger dan in het thuisland van de werknemer, de eigen verzekering van de werknemer voldoet vaak niet.
  • Zorgkosten zijn veel eerder gemaakt dan men denkt. Niet alleen bij een bedrijfsongeval, maar de werknemer kan ook buiten werktijd een hartaanval krijgen of zijn been breken.

Urgentie zorgverzekering voor uw buitenlands personeel

Diana Eleveld van de Werkgeverslijn vertelt in onderstaande video over de urgentie van een zorgverzekering voor uw buitenlands personeel.

Bron: Werkgeverslijn

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd