Verzuimverzekering vangt niet alleen loonkosten van uw zieke medewerker op

U heeft personeel in dienst, maar vroeg of laat krijgt u te maken met een zieke medewerker. Dan is het prettig dat u goed verzekerd bent, want u moet uw zieke medewerker twee jaar lang een groot deel van het loon doorbetalen. Een verzuimverzekering, ook wel ziekteverzuimverzekering of inkomensverzekering genoemd, vangt deze kosten op en staat u bij om het verzuim goed te begeleiden en/of te voorkomen. LTO Verzekeringen heeft met haar kennis en kunde een compleet verzuimmanagementpakket ontwikkeld; LTO VerzuimCare.

Totaaloplossing: advies, preventie, verzuimverzekering, re-integratie en arbodienstverlening

Als expert in verzuimbegeleiding bieden wij u een totaaloplossing met LTO VerzuimCare. Vanaf dag één na de ziekmelding pakken wij het verzuim voor u op en begeleiden wij uw medewerker gedurende het gehele verzuimtraject; van begin tot eind (ook bij arbeidsongeschiktheid). Daarnaast kan LTO VerzuimCare volledig afgestemd worden op uw cao.

Speciaal voor de leden van LTO

Vanuit onze branchekennis in de agrarische sector sluit LTO VerzuimCare naadloos aan op uw agrarische bedrijfsvoering en reeds bestaande agrarische bedrijfsverzekeringen of agrarisch verzekeringspakket (ook als u deze niet via LTO Verzekeringen heeft afgesloten). Bijvoorbeeld de ongevallenverzekering die u vanuit ‘goed werkgeverschap’ dient af te sluiten.

U, als werkgever, wil de continuïteit van uw bedrijf niet in gevaar brengen en wij als uitkerende partij willen de schadelast zoveel mogelijk beperken. U kunt daarom rekenen op maximale inspanning wat betreft de verzuimbegeleiding en de re-integratie van uw zieke medewerker. Daarnaast profiteren leden van LTO Noord, LLTB en ZLTO van interessante kortingen en voordelen, maak gebruik van uw lidmaatschap met LTO Verzekeringen.

Advies van onze adviseur Martijn Faber

“Als werkgever krijgt u vroeg of laat te maken met een zieke werknemer. Dat is vervelend voor zowel de werknemer als voor de werkgever. Zeker als er sprake is van langdurige uitval. Het is goed om van te voren te bepalen hoe u het risico van loondoorbetaling, uw verplichtingen rondom re-integratie en uw verplichtingen als werkgever wilt regelen. U kunt uw verzekering zelf samenstellen: alleen loonkosten of ook het eigenrisicodragerschap voor WGA, aanvullende werknemersverzekeringen vanuit de cao en/of arbodienstverlening. Met andere woorden, vraag advies bij het maken van deze keuzes en bepaal samen met uw adviseur welke oplossing het beste bij uw bedrijf past. Zo houdt u grip op de kosten, en voldoet u aan uw verplichtingen.”

Gratis verzekeringscheck

Onze verzekeringsspecialisten komen graag langs bij uw bedrijf om aan de keukentafel uitleg te geven over hoe LTO Verzekeringen u verder kan helpen. Laat u adviseren en vraag direct een gratis verzekeringscheck aan via www.ltoverzekeringen.nl/verzekeringscheck.

Lees meer: https://www.ltoverzekeringen.nl/verzekeringen/particulier/zorg-en-inkomen/arbeidsongeschiktheidsverzekering/verzuimmanagement/

Bron: LTO Verzekeringen

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd