Verplichte zorgverzekering arbeidsmigrant

Uw tijdelijke arbeidsmigranten zijn verplicht om een Nederlandse basiszorgverzekering af te sluiten. Dit moet in ieder geval binnen 4 maanden. Dat geldt ook als uw medewerker al een buitenlandse zorgverzekering heeft.

Breng uw arbeidsmigranten op de hoogte

Het CAK zorgt ervoor dat iedereen in Nederland een zorgverzekering heeft. Uw werknemer ontvangt een boete wanneer deze zich niet verzekert. Niet iedereen die in Nederland komt werken is van deze wetgeving op de hoogte. Breng uw buitenlandse seizoenarbeiders hiervan op de hoogte.

Verplichte zorgverzekering afsluiten via LTO Arbeidskracht

LTO Arbeidskracht heeft informatie beschikbaar over de verplichte Nederlandse basiszorgverzekering. Deze informatie is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Pools, Roemeens, Bulgaars en Litouws. U sluit de zorgverzekering voor uw arbeidsmigranten eenvoudig en voordelig af in het Digitaal Loket van LTO Arbeidskracht. De premie mag u inhouden op het WML.

Gratis aanvraag zorgtoeslag

In combinatie met het afsluiten van een zorgverzekering kan iedere medewerker via LTO Arbeidskracht gratis zorgtoeslag aanvragen. Voor de aanvraag van de zorgtoeslag heeft LTO Arbeidskracht unieke afspraken gemaakt met de Belastingdienst. Uw medewerker heeft hiervoor geen DigiD nodig. Tevens ontstaan er geen problemen met het stopzetten van de zorgtoeslag als de werknemer terug naar het thuisland gaat.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd