Vaccineren van arbeidsmigranten

Alle personen, die in Nederland wonen en ingeschreven zijn in de Basisregistratie Personen (BRP) of Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) bij de gemeente, komen in aanmerking voor de COVID-19-vaccinatie. Tijdige en correcte inschrijving is dan ook van belang.

Inschrijving bij het RNI

Er wordt op dit moment door de overheid nog nagedacht hoe de groepen bereikt kunnen worden die niet ingeschreven staan, maar hierbij kan ook gedacht worden aan een oproep door de werkgever. De overheid roept werkgevers die werken met internationale werknemers op om bij hun mensen aandacht te besteden aan een juiste inschrijving. Wanneer internationale werknemers korter dan 4 maanden in Nederland verblijven, dienen zij in het RNI te worden ingeschreven, anders in de BRP in de gemeente waar zij woonachtig zijn.

Communicatie in diverse talen

Om ervoor te zorgen dat internationale werknemers deze informatie tot zich kunnen nemen, wordt de communicatie over het vaccineren ook vertaald naar de belangrijkste talen, zoals Pools, Roemeens en Bulgaars. Deze informatie zal ook gedeeld worden met de ambassades van de thuislanden en via nieuwsplatforms die veel communicatie voor internationale werknemers verzorgen (zoals Polonia en Niedziela). Daarnaast wordt deze informatie geplaatst op www.workinnl.nl, de website met informatie voor internationale werknemers in de eigen taal. De overheid vraagt werkgevers om deze informatie ook actief onder leden en richting internationale werknemers kenbaar te maken.

Kijk voor meer vragen en antwoorden over corona op de site van Stigas.

Bron: Werkgeverslijn

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd