Subsidie voor individuele taaltrainingen

Een goede beheersing van het Nederlands en andere talen is belangrijk in de glastuinbouw. In de praktijk blijkt dat klassikale lessen niet voor iedereen werkbaar zijn. Het volgen van een individuele taaltraining is in sommige gevallen sneller en beter voor de cursist. Daarom is er een subsidie voor individuele taaltrainingen. 

Vergoedingen

De subsidie is beschikbaar voor trainingen die gegeven zijn na 31 januari 2019. Verder gelden dezelfde voorwaarden als bij de declaraties voor cursussen.

Zie ook Cursusgroepenlijst Glastuinbouw.

Aanvraag

Deze subsidie kunt u aanvragen via het Colland Administratie Systeem op dezelfde manier als u dat gewend bent bij de cursussen. U kunt na inloggen in het Colland Administratie Systeem via “cursusgroepen” een declaratie indienen. Log in om een aanvraag in te dienen. Eventueel kan een aanvraag ook schriftelijk worden ingediend.

Nederlandse taalcursus met korting via LTO Arbeidskracht

Laat uw buitenlandse medewerkers een taalcursus Nederlands volgen en ontvang €105,- korting als lid van LTO of één van de aanverwante brancheorganisaties. De lessen zijn gericht op de communicatie op de werkvloer, de behandelde stof wordt op maat aangepast zodat de deelnemers die stof leren die met hun werk te maken heeft. De medewerker kan het dus meteen in de praktijk toepassen! Tijdens de lessen leert men basis Nederlands spreken, lezen en schrijven. Tijdens de lessen wordt er voornamelijk Nederlands gesproken; dit is tenslotte de beste methode om de taal snel te leren. Aan het einde van de cursus beheerst de deelnemer de Nederlandse taal voldoende om op de werkvloer te kunnen communiceren. Deze cursus beslaat 10 dagdelen.

Meer informatie over de taalcursus Nederlands via LTO Arbeidskracht.

Bron: Colland Arbeidsmarkt

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd