Seasonalwork.NL succesvol inzetbaar bij personeelstekort

Ieder jaar weer een uitdaging: voldoende gemotiveerde (tijdelijke) werknemers vinden. Ook vanuit de land- en (glas)tuinbouw wordt een sterk signaal afgegeven dat het heel moeilijk is om aan (tijdelijk) personeel te komen. Werkgevers ervaren ook krapte onder internationale werknemers. Met het platform Seasonalwork.NL biedt LTO Arbeidskracht een oplossing in de zoektocht naar internationale werknemers.

Seasonalwork.NL is een succesvol platform dat ingezet kan worden voor werkgevers die op zoek zijn naar nieuwe (tijdelijke) medewerkers, specifiek voor de agrarische sector. Op het platform plaatsen Nederlandse agrarische werkgevers vacatures die kosteloos in het Engels, Pools, Roemeens en Oekraïens worden vertaald. Daarnaast biedt het platform een database met de cv’s van circa 3.500 geïnteresseerden in (tijdelijk) werk in de agrarische sector uit alle EU-landen. Na een succesvol matchingsproces treedt een kandidaat in de meeste gevallen rechtstreeks in dienst bij het betreffende bedrijf zonder tussenkomst van een uitzendbureau. De kandidaten in deze database bevinden zich meestal nog in het thuisland en reizen op verzoek van de werkgever naar Nederland.

Meer reacties op een uitgebreide vacature
Het samenstellen van een vacature is eenvoudig en gebeurt door middel van een gestandaardiseerd invulschema. De werkgever kan aangeven over welke competenties een werknemer moet beschikken, welke werkzaamheden de kandidaat moet verrichten en welke faciliteiten er aanwezig zijn op het bedrijf ten behoeve van huisvesting. Bekijk op de website een voorbeeld van een vacature. Een uitgebreide toelichting zorgt ook voor een hoger aantal reacties.

Matchmaking door heel Europa
Na publicatie wordt de vacature openbaar op de website www.seasonalwork.nl geplaatst en kunnen geïnteresseerde kandidaten reageren. De werkgever krijg toegang tot de CV-bank en kan zelf kandidaten aanschrijven. Daarnaast wordt de vacature actief verspreid in diverse Europese landen. Consulenten van EURES – het Europees netwerk voor arbeidsbemiddeling – brengen de vacature op die manier onder de aandacht bij werkzoekenden in het betreffende land.

In dit filmpje delen een werkgever en een werknemer hun ervaringen met Seasonalwork.NL.

Ga voor meer informatie naar www.seasonalwork.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd