Seasonalwork.NL helpt aardbeienkwekerij De Peelkroon BV aan goed personeel

Ieder jaar weer een uitdaging: voldoende gemotiveerde (tijdelijke) werknemers vinden. Seasonalwork.NL  is een makkelijke oplossing. De kandidaten in deze database bevinden zich in het thuisland en reizen op uw verzoek naar uw bedrijf. Hierdoor zijn ze extra gemotiveerd om bij u te komen werken. Ook aarbeienkwekerij De Peelkroon maakt gebruik van dit platform!

Karlijn van Enckevort-van den Hurk is samen met haar man Rob eigenaar van aardbeienkwekerij De Peelkroon BV in America. In 2022 hadden zij van maart tot half november medewerkers nodig voor het plukken van aardbeien en het poten van nieuwe aardbeienplanten. ‘We bouwen op tot zo’n 50 tijdelijke medewerkers in april, mei en juni. Daarna loopt onze behoefte aan arbeidskrachten af en zijn er ook altijd medewerkers die weer naar huis toe willen’, legt de kweker uit. Rondvragen bij collega-bedrijven bracht haar op het idee om via Seasonalwork.NL op zoek te gaan naar arbeidskrachten.

‘We hebben in de CV-database gekeken, maar zelf ook een vacature geplaatst. Daarbij hebben we duidelijk aangegeven wat we van medewerkers verwachten en wat we te bieden hebben.’ Van Enckevort legt uit dat ze bijvoorbeeld aangeven op welke afstand winkels te vinden zijn en dat de huisvesting op maximaal 6 kilometer van de werklocatie ligt. ‘We kunnen voor alle medewerkers, indien nodig, fietsen beschikbaar stellen. Maar dan moeten ze natuurlijk wel kunnen fietsen!’ Naar haar idee leidt het schetsen van een duidelijk beeld tot een betere match en tevreden medewerkers.

De Peelkroon BV werkte altijd al veel met Poolse en Roemeense medewerkers en die hebben ze vorig jaar ook kunnen werven via Seasonalwork.NL. Maar om aan voldoende mensen te komen, hebben ze ook werknemers van andere nationaliteiten in dienst genomen, zoals Grieken. Dat maakte het communiceren wel wat ingewikkelder, maar de meeste mensen spraken volgens de kweker wel een beetje Engels. ‘Veel van onze tijdelijke medewerkers hebben het hier zo naar hun zin dat ze vragen of ze terug mogen komen’, zegt van Enckevort. ‘Daar zijn we heel blij mee, want zonder goede werknemers kunnen wij niets.’

 

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd