Samen sterk voor huisvesting van internationale werknemers

In de land- en tuinbouw is er een groot tekort aan kwalitatieve huisvesting voor internationale werknemers. Werkgevers investeren graag in goede huisvesting, maar gemeenten worstelen juist met het bieden van ruimte voor deze huisvesting. Wil jij huisvesting realiseren? Kan jij advies gebruiken voor een gesprek met je gemeente? Denk je na over het certificeren van je huisvesting en wil je meer weten over het keurmerk AKF? Of wil jij ervaringen uitwisselen met andere ondernemers? Van 12 t/m 25 mei 2022 organiseert LTO de Week van de Huisvesting waar jij als ondernemer uitgenodigd bent in gesprek te gaan met LTO en andere werkgevers.

Inloop Zoom-spreekuren huisvesting

Speciaal voor agrarische ondernemers organiseert Jules Sanders inloop Zoom-spreekuren voor huisvestingsvragen. Jules gaat graag met je in gesprek over je ervaringen met je gemeente of over de nut en noodzaak van een keurmerk. Jules Sanders is beleidsadviseur Arbeid, Onderwijs en Ondernemerschap LTO Noord en projectleider van AKF.

Data en tijdstippen:
Maandag 16 mei 2022: 11:00 – 12:00
Dinsdag 17 mei 2022: 14:00 – 15:00
Donderdag 19 mei 2022: 16:00 – 17:00
Vrijdag 20 mei 2022: 14:00 – 15:00

Open Huisvesting AKF-gecertificeerde agrarische ondernemers

Tijdens drie Open Huisvestingen bieden wij ondernemers, gemeentes, bestuurders, beleidsmakers en de pers de kans om een kijkje te nemen op een agrarisch bedrijf en in gesprek te gaan met een werkgever die gecertificeerd is met het Agrarisch Keurmerk Flexwonen. Gedurende twee uren geeft de ondernemer een rondleiding over het bedrijf en de huisvesting voor internationale werknemers; en gaan we graag met elkaar in gesprek.

Data en locaties
Maandag 16 mei 2022, 10-12 uur, Haneman Biofruit in Winssen (GE)
Haneman Biofruit is met ruim 23 hectare boomgaard één van de grotere biologische fruitteeltbedrijven in Nederland. Gunstig gelegen tussen de boomgaarden zijn in 2017 in de loods vijf appartementen gerealiseerd voor veilige en kwalitatieve huisvesting. Ook voor kort verblijf zijn er sinds 2020 woonunits geplaatst voor internationale medewerkers.

Woensdag 18 mei 2022, 10-12 uur, Verdonk Broccoli in Wervershoof (NH)
Verdonk Broccoli teelt ongeveer 3,4 miljoen broccoli per jaar op 300 hectare. Voor haar internationale werknemers heeft Verdonk Broccoli vier jaar geleden op het eigen erf een oud kantorencomplex opgekocht en omgebouwd tot hotel. Iedere werknemer heeft een eigen slaapkamer en per vijf personen is er een keukenblok, wc en douche. In totaal zijn er dertig slaapkamers.

Donderdag 19 mei 2022, 14-16 uur, V.O.F. Dogterom in Oude-Tonge (ZH)
Het familiebedrijf V.O.F. Dogterom teelt tulpen. Als huisvesting heeft V.O.F. Dogterom acht chalets voor haar werknemers beschikbaar. De chalets staan er sinds 2021. V.O.F. Dogterom deed een paar jaar geleden mee aan een pilot waarbij ze samen met LTO en de KAVB een beleidsplan schreven voor hun huisvesting. Samen met deze partijen is het gelukt om de huisvesting te realiseren.

Wilt u zich inschrijven voor de week van de huisvesting? Dat kan hier.

Bron: Werkgeverslijn

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd