Per 20 januari: 5 dagen in quarantaine

Als een werknemer uit een gebied komt wat is aangemerkt als COVID-19-risicogebied (waarvoor een oranje of rood reisadvies geldt) dan moet deze bij aankomst in Nederland 10 dagen in quarantaine. Ook als deze geen klachten heeft die lijken op corona. Vanaf 20 januari kan een werknemer zich op dag 5 laten testen bij de GGD’en. Bij een negatieve uitslag op dag 5 mag de medewerker uit quarantaine. Door deze wijziging hoeft een werknemer niet meer standaard 10 dagen in quarantaine.

Het coronavirus heeft een impact op de inzet van uw personeel. Want wat als uw vaste buitenlandse werknemers niet naar Nederland durven te reizen, besmet raken met het coronavirus of in quarantaine moeten blijven? Wat heeft u dan geregeld? Het is raadzaam om op tijd voorbereidingen voor het aankomende seizoen te treffen. Heeft u voldoende seizoenarbeiders voor de werkzaamheden? Zijn uw werknemers op tijd in Nederland? En zijn ze goed verzekerd voor zorg in Nederland?

Zorgen over mogelijk personeelstekort?

Met de online vacaturebank van Seasonalwork.NL vindt u eenvoudig en snel gemotiveerd personeel wat bij voorkeur in de agrarische sector wil werken. Met een abonnement krijgt u direct toegang tot ruim 4.500 gemotiveerde buitenlandse kandidaten. U heeft zelf contact met de kandidaten, zodat u goede afspraken kunt maken over de werkzaamheden, werktijden, huisvesting en de ingang van het contract. Ook bij wijzigingen in regelgeving rondom corona kunt u snel in contact treden met uw werknemers.

Vacaturebank Seasonalwork.NL is een initiatief van LTO Arbeidskracht. Voor meer informatie neemt u contact op via 088 472 4200, info@ltoarbeidskracht.nl of kijk op www.seasonalwork.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd