Kopie bankschrift van uw werknemer bewaren

Naar aanleiding van de aanvraag zorgtoeslag heeft de Belastingdienst het recht een controle uit te voeren. Deze controle richt zich op het banknummer van de medewerker. De Belastingdienst vereist dat het bankrekeningnummer op naam van de werknemer staat. In een steekproef wordt gecontroleerd op bankrekeningnummer en tenaamstelling in combinatie met het legitimatiebewijs.

Steekproef

Het is mogelijk dat de Belastingdienst door middel van een steekproef kopie bankafschriften opvraagt van uw werknemers. Wij raden u daarom aan om een recente kopie van het bankafschrift van uw werknemer(s) te bewaren in uw administratie. Dit bankafschrift mag niet ouder zijn dan twee maanden na de startdatum van de zorgverzekering.

Verzoek via LTO Arbeidskracht

De Belastingdienst vraagt een kopie van het bankafschrift in combinatie met een kopie legitimatiebewijs op om te controleren of het bankrekeningnummer daadwerkelijk bij de aanvragende verzekerde hoort. Indien LTO Arbeidskracht een steekproef krijgt van de Belastingdienst, worden de kopieën per e-mail bij u opgevraagd. De werkgever dient het kopie binnen drie werkdagen aan te leveren bij LTO Arbeidskracht tezamen met een geldig ID bewijs. Wanneer u geen verzoek van ons ontvangt, hoeft u geen kopieën toe te sturen.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd