Internationaal reizen met vaccinatiebewijs

Er is een nieuwe fase aangebroken wat het reizen in coronatijd betreft. Vanaf 1 juli kan in Europa gereisd worden met het Digitaal Corona Certificaat. Hiermee kunnen reizigers makkelijk aantonen of zij getest, gevaccineerd of hersteld van corona zijn.

In Nederland gebruikt u hiervoor de app CoronaCheck. Een negatieve testuitslag plaats u zelf met uw DigiD of een code die u van het testcentrum heeft gekregen. Voor een herstelbewijs of vaccinatiebewijs heeft u een DigiD nodig.

Wat nu als u geen DigiD heeft en u wilt een vaccinatiebewijs?

Internationale werknemers die gevaccineerd zijn, maar geen DigiD hebben kunnen het vaccinatiebewijs niet digitaal in CoronaCheck app zetten. Het advies van Rijksoverheid is om in dit geval contact op te nemen met het 24/7-contactcentrum van het ministerie van Buitenlandse Zaken. U wordt dan doorverwezen naar een speciale helpdesk. Daar kan met het burgerservicenummer (BSN) en postcode een papieren coronabewijs worden aangevraagd. In de praktijk merken we dat dit momenteel moeizaam verloopt. Bent u hier ook tegenaan gelopen? Dan horen we dit graag, zodat LTO Nederland deze signalen kan doorgeven aan de overheid. Overigens is het probleem daar ook bekend en geven zij aan te werken aan een oplossing.

Is een internationale werknemer volledig in het eigen land gevaccineerd, dan moet daar het vaccinatiebewijs worden opgevraagd. Elk land heeft zijn eigen corona-app. Als de tweede prik in Nederland is verkregen, dan kan hier wel een vaccinatiebewijs worden aangevraagd. Dat kan dus via CoronaCheck of bij geen DigiD, via de helpdesk van Buitenlandse Zaken.

Bron: Werkgeverslijn

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd