Inspectie SZW richt zich in augustus dit jaar op de glastuinbouw

Inspectie SZW heeft aangekondigd in augustus dit jaar inspecties uit te gaan voeren in de glastuinbouw. De inspecties zijn gericht op arbeidsmarktfraude en arbeidsveiligheid.

Land- en tuinbouw

Een aantal jaar geleden heeft de Inspectie SZW al aangekondigd dat de primaire land- en tuinbouw speerpuntsectoren zijn. “Toentertijd zijn wij in overleg getreden en is besloten gerichte inspecties te vertalen naar een gezamenlijk voorlichtingstraject”, zegt Peter Loef, beleidsspecialist Arbeid bij Glastuinbouw Nederland. “Corona en de aandacht voor internationale werknemers – vertaald in het rapport van Commissie Roemer – hebben tot gevolg dat onder andere de glastuinbouw in 2021 weer onder het vergrootglas komt te liggen.”

Verplichting Nederlandse zorgverzekering

Zorg dat u als ondernemer uw zaken op orde heeft en goed werkgeverschap uitdraagt. Denk hierbij aan het zorgen voor een veilige werkomgeving, een juiste verloning van uw personeel en huisvesting die op orde is. Maar zorg er ook voor dat uw arbeidsmigranten een Nederlandse zorgverzekering hebben afgesloten voor de periode dat ze bij u aan het werk zijn. Deze wettelijke verplichting geldt voor iedereen die in Nederland aan het werk is, ook al is dit van tijdelijke aard.

Met het verzekeringsaanbod van LTO Arbeidskracht zorgt u er als werkgever voor dat de zaken rondom de zorgverzekering goed, voordelig en eenvoudig geregeld zijn. Het aanbod is beschikbaar voor alle werkgevers in de agrarische sector en leden profiteren van extra korting.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd