Houd uw internationale werknemers binnen de agrosector

Door de energiecrisis passen veel bedrijven hun teeltstrategie aan. Dat is een ingrijpende beslissing, zeker vanwege de zorg om het eigen personeel. Ondernemers kunnen besluiten om minder te belichten en/of later te gaan planten. Deze bedrijven gaan als gevolg daarvan minder gebruikmaken van uitzendkrachten. In die gevallen worden vaste medewerkers aan het werk gehouden. Het kan ook zijn dat bedrijven onder druk van banken moeten snijden in personeelskosten, met als gevolg dat ook vaste medewerkers hun baan verliezen.

Ook voor buitenlandse krachten geldt dat ze dan noodgedwongen op zoek moeten naar (tijdelijk) ander werk. De kans dat deze waardevolle internationale werknemers de agrarische sector verlaten, en gaan werken in andere branches zoals de bouw, logistiek of schoonmaak is heel groot. Om deze werknemers te behouden binnen onze land- en tuinbouwsector kunt u als werkgever uw werknemers attenderen op Seasonalwork.NL.

Internationale werknemer kunnen zich gratis op de website inschrijven, als ze op zoek zijn naar werk specifiek in de agrosector of ze kunnen direct reageren op een openstaande vacature. Seasonalwork.NL heeft een ruim aanbod van goed betaalde banen inclusief huisvesting. De website is in meerdere talen beschikbaar zoals; Engels, Pools en Roemeens. Wel zo makkelijk!

Direct contact tussen werknemer en werkgever

Werknemers kunnen er voor kiezen om zichzelf in te schrijven op Seasonalwork.nl. Je vult dan een korte cv in die alleen zichtbaar is voor agrarische werkgevers die op dit moment op zoek zijn naar personeel. De werkgever heeft op deze manier de mogelijkheid om werknemers rechtstreeks te benaderen op basis van werkervaring en interesses.

Regelmatig krijg de werknemer een overzicht met openstaande vacatures waarop de werknemer kan reageren. Men kan dan zelf contact opnemen met de werkgever om te solliciteren of te informeren naar de werkzaamheden. Is er een match? Meestal gaat de werknemer dan rechtstreeks in dienst bij de werkgever, zonder tussenkomst van een uitzendbureau. De werkgever regelt ook goede huisvesting. Op de site staat handige informatie over werken en wonen in Nederland.

De agrarische sector is enorm blij met werknemers zoals die van u. En met Seasonalwork.NL heeft u als ondernemer de kans om deze werknemers binnen de agrarische sector een andere baan aan te bieden. Zo voorkomen we dat deze waardevolle werknemers de agrarische sector verlaten voor andere sectoren.

Wat kunt u als werkgever doen?

  • Verwijs uw werknemers door naar www.seasonalwork.nl.
  • Motiveer uw werknemers om een cv te plaatsen en een andere baan te zoeken binnen de sector.
  • Informeer uw werknemers over de informatie die beschikbaar is in de taal van de werknemer. De website is beschikbaar in het Engels, Pools, Roemeens en Oekraïens.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Seasonalwork.NL? Neem dan vrijblijvend contact op via 0884724200 of info@seasonalwork.nl.

Seasonalwork.NL is een onderdeel van LTO Arbeidskracht.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd