Een Nederlandse zorgverzekering verplicht voor uw buitenlandse medewerker onder de 18 jaar?

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Dit geldt ook voor medewerkers onder de 18 jaar. Medewerkers onder de 18 jaar hoeven echter geen premie te betalen en hebben hierdoor geen recht op zorgtoeslag.

Zorgverzekering aanmelden via LTO Arbeidskracht

De zorgverzekering kunt u als werkgever eenvoudig afsluiten via het Digitaal Loket van LTO Arbeidskracht. Na het toesturen van het aanmeldformulier (inclusief BSN) zorgen wij ervoor dat uw medewerker aangemeld wordt bij de desbetreffende zorgverzekeraar. U heeft hierbij de keuze uit HollandZorg of Zilveren Kruis. Uw medewerkers onder de 18 jaar komen wel op de factuur te staan, de premie bedraagt €0,- per dag.

Verzekeringspolis bij Zilveren Kruis

De premie van de Basis Budget polis van Zilveren Kruis kent een belangrijk aandachtspunt. De verzekerde krijgt namelijk alleen bij geselecteerde zorgverleners de zorg voor 100% vergoed. Dit geldt niet voor medewerkers onder de 18 jaar, deze hebben een vrije zorgkeuze met de Basis Zeker polis. Nadat uw medewerker 18 jaar geworden is, en nog in dienst bij u, wordt de polis automatisch omgezet naar de Basis Budget polis en is de medewerker verplicht zorgpremie te betalen.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd