Een Nederlandse zorgverzekering, ook verplicht voor uw internationale werknemers

U zorgt goed voor uw internationale werknemers. U geeft ze de juiste beschermingsmiddelen, zorgt voor huisvesting en vertaalt werkinstructies in hun moederstaal. Maar checkt u ook of uw internationale werknemers voldoende verzekerd zijn? Een Nederlandse zorgverzekering is voor elke werknemer verplicht, ook voor zpp’ers en voor medewerkers die seizoenswerk doen.

Zorgverzekering binnen vier maanden
Uw internationale medewerkers hebben vier maanden de tijd om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Stel, uw werknemer moet naar een specialist in het ziekenhuis en is niet verzekerd? Dan wordt gecheckt hoe lang deze persoon in Nederland werkt. Is dat korter dan vier maanden? Dan kan de werknemer zich alsnog verzekeren door de premie met terugwerkende kracht te voldoen vanaf de eerste werkdag.

Europese zorgverzekering of zorgverzekering in land van herkomst is niet voldoende
De Nederlandse wet schrijft voor dat elke internationale werknemer minimaal een Nederlandse zorgverzekering moet hebben voor het basispakket. Voor internationale zzp’ers die meer dan 75 procent van hun inkomen in Nederland verdienen, geldt dat ook. Een zorgverzekering in het land van herkomst of een Europese zorgverzekering zijn niet voldoende.

Geen Nederlandse zorgverzekering afgesloten?
Wat gebeurt er als een van uw internationale werknemers niet verzekerd is bij een Nederlandse zorgverzekeraar? Als deze persoon gezond blijft, niets. Maar een klein ongeval – tijdens het werk of in de vrije tijd – kan al voor letsel en dus voor zorgkosten zorgen. Breekt iemand een arm of been dan worden er röntgenfoto’s gemaakt en is in veel gevallen fysiotherapie nodig. Al deze kosten komen op het bordje van uw internationale werknemer te liggen. En hij of zij krijgt ook een boete opgelegd door het Centraal Administratie Kantoor. De eerste boete bedraagt €496,74. Verzekert iemand zich niet dan kunnen meer boetes volgen.

Help uw internationale werknemers hoge zorgkosten te voorkomen
Heeft u een potje voor deze kosten? Waarschijnlijk niet. Een goede werkgever helpt internationale werknemers dit soort kosten te voorkomen. Dat kan heel simpel door hen te helpen bij het afsluiten van een Nederlandse zorgverzekering. Dat kan via Werk+Zorg.

Sluit snel online een voordelige zorgverzekering af
Al uw medewerkers kunnen zelfstandig een Nederlandse zorgverzekering afsluiten. U kunt hen dit ook uit handen nemen. Via Werk+Zorg regelt u het snel en digitaal. Bovendien is deze verzekering nog zeer voordelig ook. Het collectief van Werk+Zorg verzekert via HollandZorg en Zilveren Kruis. Bij beide is geen eigen risico van toepassing en is spoedeisende tandhulp inbegrepen met een maximum van €200 per jaar. Overlijdt uw internationale werknemer dan dekt deze collectieve zorgverzekering van Werk+Zorg de repatriëring naar het thuisland.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd