Boeren en tuinders roepen werkzoekenden op voor seizoenswerk

Wervingscampagne Helponsoogsten.nl van start

LTO Arbeidskracht gaat vraag en aanbod van seizoenswerk samen brengen nu een tekort aan arbeidskrachten dreigt in de land- en tuinbouw als gevolg van de coronacrisis. Het gaat om enkele honderden boeren en tuinders. Deze week start de wervingscampagne helponsoogsten.nl.

Boeren en tuinders kampen met personeelstekort als gevolg van de coronacrisis. Met name in het seizoenswerk dreigt een tekort te ontstaan, buitenlandse werknemers kunnen of willen niet naar Nederland komen vanwege het coronavirus. Hierdoor kan het werk op het land, boomgaard of kas onvoldoende worden uitgevoerd en kan mogelijk minder groenten en fruit geoogst worden.

Tegelijkertijd is in andere sectoren zoals de horeca veel minder werk dan normaal en hebben bijvoorbeeld uitbaters en restauranthouders medewerkers naar huis moeten sturen. Het gaat veelal om werknemers die zonder werk zijn komen te zitten als gevolg van de coronacrisis. Een deel van hen komt niet in aanmerking voor een uitkering. Deze wervingsactie geeft hen de mogelijkheid snel weer werk en inkomen te hebben.

Aanmelden op helponsoogsten.nl
Op initiatief van LTO Arbeidskracht worden vanaf deze week actief werkzoekenden en werkgevers bijeen gebracht. Dit gebeurt in samenwerking met diverse partners in de uitzendbranche. Werkzoekenden en werkgevers kunnen zich aanmelden op helponsoogsten.nl.

Werken in de land- en tuinbouw is zeer belangrijk en zinvol, omdat alléén met voldoende handen op het land, kas en boomgaard de voedselvoorziening in Nederland gegarandeerd blijft. Niet voor niets is de landbouw aangemerkt door de overheid als een essentiële sector voor Nederlandse economie. Boeren en tuinders zullen de voedselvoorziening op peil houden. Dat is een grote verantwoordelijkheid en legt ook een forse druk op ons landbouwsysteem.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd