Bemiddelingsplatforms als extra kans

Inmiddels zijn de twee platforms in de land en tuinbouw helponsoogsten.nl en werkenindelandentuinbouw.nl ongeveer een week in de lucht. Er wordt goed gebruik van gemaakt. Via de platforms worden inmiddels 7.000 arbeidskrachten aangeboden. Er zijn ongeveer 170 ondernemers geregistreerd die mensen zoeken. De platforms voorzien er in dat regionaal kan worden gezocht. De eerste matches zijn inmiddels gerealiseerd. Individuele telers die gebruik maken van deze platforms zijn allereerst enthousiast en positief over de snelheid waarmee de ontwikkeling van de platforms tot stand zijn gekomen.

De verwachting is dat nu de lente er aan komt, er in de komende periode meer vraag naar werknemers zal komen. Het gaat daarbij om voorbereidende teelt-werkzaamheden en om oogst van producten zoals asperges nu en in de komende weken aardbeien en later groenten. Daarnaast gaat de productie van groenten in de glastuinbouw gewoon door en ook de verzorging van bomen en planten in de boomkwekerij. Ook in de dierlijke sectoren is en blijft veel werk met de verzorging van dieren.

Veel werkgevers in de voedingssectoren hebben de uitgesproken verwachting ook bevéstigd. Met name betreft dit seizoenswerkzaamheden. Een groot deel van deze personeelsbehoefte wordt versterkt vanwege de verwachting dat de arbeidsmigranten waarmee deze werkzaamheden normaliter worden uitgevoerd, minder of zelfs in zijn geheel niet meer naar Nederland reizen om te werken. Dit vanwege de ontwikkeling dat steeds meer landen de grenzen sluiten of strenge beperkingen opleggen voor in- en uitreizigers. Veel werkgevers staan daarom voor de uitdaging om de personeelsbehoefte op een andere manier in te vullen dan ze normaal gewend zijn. Daar wordt nu hard aan gewerkt.

Samengevat, werkgevers zie de platforms helponsoogsten.n en werkenindelandentuinbouw.nl als kans om in je arbeidsbehoefte te voorzien. Geef het een kans!

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd