Agro+Zorg: Alles over gezondheid in de agrarische sector

LTO Ledenvoordeel en LTO Arbeidskracht introduceren een online platform over gezondheid in de agrosector: Agro+Zorg. Hier worden niet alleen verschillende zorgverzekeringen voor werkgevers en werknemers aangeboden, maar ook is het een plek waar je alle informatie en het laatste nieuws vindt over gezondheid en veilig werken. De content zal regelmatig geüpdatet worden in samenwerking met zorgverzekeraars. Leden van LTO krijgen bovendien korting op gezondheidsproducten en diensten.

Collectieve zorgverzekering

Bij de ruim 50.000 boerenbedrijven en tuinbouwbedrijven werken in totaal meer dan 170.000 mensen. Voor deze doelgroep is de website bedoeld en wordt er waarde toegevoegd aan de collectieve zorgverzekeringen, met informatie en tips over gezondheid die relevant zijn voor de sector. De land- en tuinbouw in Nederland kent bijvoorbeeld een hogere kans op arbeidsongevallen ten opzichte van andere sectoren. Terwijl de sector tegelijkertijd bijna het laagste ziekteverzuim van alle sectoren heeft in Nederland. Veilig werken en preventie speelt dan ook een prominente rol op de site.

Onderzoek in de agrarische sector

Uit een enquête onder leden ontdekte LTO dat veel boeren en tuinders zorgmijders zijn. Ze stappen niet gauw naar een dokter of arts. Terwijl er wel degelijk een grote behoefte is aan voorlichting en hulp bij klachten die gepaard gaan met het werk. Zo worden slaapproblemen en mentale en lichamelijke vermoeidheid genoemd als gezondheidsrisico’s, naast ongelukken door het werken met machines. Sommige deelnemers aan de enquête wijten dit aan de constante druk die de regelgeving op het boerenbedrijf legt en het 24/7 paraat staan voor de dieren in de veehouderij. Ook maken velen zich zorgen over de gevolgen van fijnstof in de werkomgeving voor de gezondheid.

De drempel om voor medische hulp aan te kloppen is hoog onder en dat werkt kostenverhogend. Doordat verzekerden langer blijven doorlopen met klachten, lopen de uiteindelijke zorgkosten verder op dan wanneer er eerder met een behandeling wordt gestart. Er is een duidelijke behoefte aan advies en voorlichting over hoe om te gaan met klachten.

Meer informatie

LTO Ledenvoordeel en LTO Arbeidskracht introduceren daarom in samenwerking met zorgverzekeraars als CZ en Zilveren Kruis het platform www.agropluszorg.nl. Voor vragen over de collectiviteit neemt u contact op met LTO Arbeidskracht via telefoonnummer 088 472 4200 of info@agropluszorg.nl.

Bron: LTO Noord

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd