Agrarisch Keurmerk Flexwonen

Voor buitenlandse werknemers wordt de kwaliteit van huisvesting een steeds belangrijker argument om voor u te komen en te blijven werken. De huisvesting moet dan natuurlijk wel in orde zijn. Daarom heeft LTO Nederland samen met de aangesloten regionale LTO organisaties, de gelieerde vaktechnische organisaties en werkgevers- en werknemersorganisaties CNV en FNV het Agrarisch Keurmerk Flexwonen opgezet.

Stappenplan

Wilt u de huisvesting die u aanbiedt aan uw werknemers laten certificeren? Doorloop alle onderstaande vier stappen:

  1. Bereid u voor op de certificering door zelf aan de hand van de normen te controleren of de huisvesting voldoet.
  2. Sluit een contract af met één van de drie certificerende instellingen en teken de eigen verklaring naleving cao. De daadwerkelijke audit mag later plaatsvinden, bijvoorbeeld in combinatie met de audit van GLOBALG.A.P. Leden van LTO en de aan LTO gelieerde organisaties krijgen een korting van 100 euro op de certificeringskosten.
  3. Regel een huurovereenkomst met uw werknemer en een volmacht om de kosten van huisvesting in te houden op het loon.
  4. U wordt opgenomen in het register Agrarisch Keurmerk Flexwonen. Vanaf dat moment kunt u de kosten van huisvesting inhouden op het loon.

Contactgegevens certificerende instellingen

De audits en certificering van de bedrijven kan verzorgd worden door drie onafhankelijke certificerende instellingen. Zij bepalen of de huisvesting aan de eisen voldoet en of de werkgever een certificaat krijgt of niet. Er is gekozen voor de certificerende instellingen die ook certificering voor GLOBAL G.A.P. verzorgen; zij hebben veel kennis van audits, techniek en de sector, zodat één en ander met zo min mogelijk administratieve lasten gepaard gaat. Ondernemingen die gecertificeerd willen worden kunnen zich bij één van onderstaande certificerende instellingen aanmelden.

Voor meer informatie over het certificeringsproces en de kosten kunt u terecht bij één van de drie certificerende instellingen:

Bron: Werkgeverslijn

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd