Aanvraag zorgtoeslag 2018

In maart gaan wij de aanvragen voor de zorgtoeslag over 2018 versturen. De medewerkers krijgen dan in april of mei een bericht op hun thuisadres over het toegekende bedrag. Het toegekende bedrag wordt tevens in april of mei uitbetaald op het bankrekeningnummer van de werknemer.

Voor het aanvragen van de zorgtoeslag hebben wij de volgende gegevens nodig:

  • Jaarinkomen 2018
  • IBAN en BIC
    LET OP! Dit moet een persoonlijk IBAN nummer van de werknemer zijn. Alleen bij partners met een EN/OF bankrekening mag hetzelfde IBAN bij beide partners ingevuld worden.

U heeft nog tot 11 februari 2019 de tijd om bovenstaande gegevens in te vullen in het Digitaal Loket. In februari ontvangt u van ons nog een overzicht met de gegevens die bij ons bekend zijn. Om er zeker van te zijn dat uw medewerkers zorgtoeslag ontvangen, vragen wij u deze gegevens goed te controleren en te controleren of in het overzicht staat dat wij zorgtoeslag gaan aanvragen. Is dit niet het geval, neemt u dan contact met ons op zodat we alsnog zorgtoeslag kunnen aanvragen.

Kopie bankafschrift

Vanaf 2017 is het mogelijk dat de Belastingdienst door middel van een steekproef kopie bankafschriften gaat opvragen. De Belastingdienst kan dit kopie bankafschrift in combinatie met een kopie legitimatiebewijs opvragen om te controleren of het bankrekeningnummer daadwerkelijk bij de aanvragende verzekerde hoort. Indien LTO Arbeidskracht een steekproef krijgt van de Belastingdienst, zal het kopie bankafschrift per mail bij de werkgever opgevraagd worden. De werkgever dient het kopie binnen 3 werkdagen aan te leveren bij LTO Arbeidskracht.

Wij raden u daarom sterk aan om een recent kopie van het bankafschrift van uw werknemer(s) te bewaren in uw administratie. Dit bankafschrift mag niet ouder dan 2 maanden zijn op de startdatum van de verzekering.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd