‘Wij ontzorgen agrarische werkgevers’

LTO Arbeidskracht staat vooral bekend om het zorgverzekeringsaanbod voor buitenlandse seizoenarbeiders. Maar het ontzorgt werkgevers ook met payrolling, opleidingen en werving & selectie van buitenlands personeel. Iedereen die in Nederland werkt of woont is verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. ‘Maar los daarvan is het vanuit goed werkgeverschap verstandig om een zorgverzekering af te sluiten voor buitenlandse werknemers’, zegt Marieke Dekkers van LTO Arbeidskracht.

Een werkgever kan het ook aan zijn werknemer overlaten, maar als die het niet zelf regelt, leert de praktijk dat de werkgever moet opdraaien voor de financiële ongemakken. Een werkgever mag de premie van een zorgverzekering die hij afsluit via LTO Arbeidskracht inhouden op het wettelijk minimumloon. Dekkers: ‘Dat scheelt veel administratief gedoe en je hebt de zekerheid dat het goed geregeld is.’

Opleiden bindt werknemers
Dekkers: ‘Opleiding is een manier om personeel te betrekken bij het bedrijf en daarmee te motiveren en te binden. Voor buitenlandse werknemers is het een grote blijk van waardering als ze bijvoorbeeld de mogelijkheid krijgen om een opleiding tot leidinggevende te volgen.’ De trainingen van LTO Arbeidskracht worden afgestemd op de wensen van de klant en de vaktechnische termen van het bedrijf. Voor de meeste opleidingen geldt een subsidie van 50 tot 75 procent.

Online werving
LTO Arbeidskracht ontzorgt werkgevers ook bij de zoektocht naar buitenlands tijdelijk personeel. Met de online cv-bank van Seasonalwork.NL kunnen werkgevers een onbeperkt aantal werkzoekenden selecteren uit heel Europa. Via de website komen ze rechtstreeks in contact met werkzoekenden die specifiek op zoek zijn naar werk in de Nederlandse agrarische sector. Werkgevers kunnen ook een gratis vacature plaatsen op Seasonalwork.NL.

Voor payrolling kunt u ook terecht bij LTO Arbeidskracht, dat samenwerkt met marktleider Nedflex. ‘Het is een betrouwbare partner’, zegt Dekkers. ‘Als werkgever weet je dat het goed geregeld is en je krijgt geen kosten achteraf.’ Dekkers somt op waarmee LTO Arbeidskracht werkgevers ontzorgt: ‘Goed werkgeverschap, eenvoud en gemak, korting voor LTO-leden en een professionele helpdesk voor vragen en suggesties. We zitten hier omdat we agrarische werkgevers willen ontzorgen.’

Bron: LTO Ledenvoordeel

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd