Buitenlandse werknemers verplicht verzekeren

Het seizoen begint weer. Grote kans dat u voor een korte of langere periode seizoensarbeiders in dienst neemt. Waarschijnlijk zijn sommigen van hen afkomstig  uit het buitenland. Omdat het in Nederland wettelijk verplicht is om een zorgverzekering af te sluiten, is het belangrijk om buitenlandse werknemers ook goed te verzekeren.

Het kan voorkomen dat zij liever bij de zorgverzekering blijven die ze in hun thuisland hebben afgesloten. Helaas kan dit niet. Sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet van 2007 is een buitenlandse (tijdelijke) kracht verplicht een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Ook als deze persoon slechts enkele dagen in Nederland werkt. Doet hij dat niet, dan loopt de medewerker het risico op een wettelijke boete. Als hij hierna nog steeds geen verzekering afsluit, dan volgt een tweede boete en uiteindelijk loonbeslag.

Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO) heeft samen met Zilveren Kruis collectieve afspraken gemaakt, zodat uw buitenlandse werknemers goedkoop, eenvoudig en goed verzekerd zijn gedurende de periode dat zij in Nederland werken. Deze zorgverzekering is een wettelijke basisverzekering met een lage premie. Dit is de Basis Budget verzekering van Zilveren Kruis.

Met deze zorgverzekering krijgt uw werknemer alleen bij geselecteerde zorgverleners 100% vergoeding. Dit betekent dat bij een beperkt aantal geselecteerde Nederlandse ziekenhuizen terecht  100% wordt vergoed. Kijk op de Zorgzoeker welke ziekenhuizen en zorgverleners dit zijn.

Gaat uw werknemer naar een ziekenhuis dat niet geselecteerd is voor de Basis Budget verzekering? Dan krijgt hij 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief vergoed. De kosten voor behandeling via de  spoedeisende hulp van elk ziekenhuis in Nederland worden 100% vergoed. Als uw werknemer vanaf de spoedeisende hulp meteen wordt opgenomen in een niet-geselecteerd ziekenhuis, worden de kosten volledig vergoed. De vervolgbehandelingen en nacontroles in een  niet-geselecteerde ziekenhuis die horen bij het bezoek aan de spoedeisende hulp vallen ook onder deze vergoeding. Ook een spoedbehandeling op de polikliniek binnen 24 uur nadat uw werknemer de verwijzing kreeg. Lees hier alles over de Basis Budget verzekering.

LTO en Zilveren Kruis hebben extra’s opgenomen in de zorgverzekering voor LTO Arbeidskracht. Zo is voor iedereen het eigen risico volledig herverzekerd. Hiervoor betaalt de werknemer geen extra premie. Ook repatriëring naar het land van herkomst bij ziekte (en overlijden) wordt volledig gedekt. En bij spoedeisende tandhulp worden de kosten tot maximaal 200 euro per jaar vergoed.

Uw werknemer is dus verzekerd van goede zorg tegen een lage prijs. Meer informatie hierover vindt u op de website van LTO Arbeidskracht. Hier kunt u direct  een nieuwe medewerker aanmelden.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd