Zorgpas wordt niet meer verstrekt

De zorgpassen worden niet meer verstrekt door de zorgverzekeraars. Binnen Nederland is er geen zorgpas meer nodig, het tonen van een legitimatiebewijs en het Burgerservicenummer (BSN) is voldoende.

Eerder kregen internationale werknemers een zorgpas van hun zorgverzekeraar. De zorgpas wordt nu niet meer verstrekt. Om gebruik te maken van zorg in Nederland heeft uw werknemer het polisblad en zijn Burgerservicenummer nodig.

Polisblad is voldoende

Het polisblad van uw internationale werknemer is het officiële bewijs dat hij of zij een Nederlandse zorgverzekering heeft. Neem ook altijd een legitimatiebewijs mee naar de zorgverlener. Als er twijfel is over een zorgverzekering, dan kan de zorgverlener met het BSN van uw werknemer opzoeken of er een zorgverzekering is afgesloten.

Let op: het relatienummer op de polis is het nummer van de verzekerde, welke de zorgverlener op kan zoeken in het verzekerdensysteem Vecozo.

Overhandig het polisblad aan uw werknemer

Uw werknemer geeft aan op het aanmeldformulier dat hij/zij de zorgpolis op papier van u ontvangt. Overhandig het polisblad altijd op papier aan uw werknemer, dit is namelijk vanuit de Wet Aanpak Schijnconstructies verplicht in verband met de inhouding op het loon.

Informatie voor uw werknemers

De informatie rondom het verstrekken van zorgpassen bij HollandZorg hebben we vertaald naar het Pools en Engels. Hiermee kunt u uw werknemers makkelijk informeren.

 

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd