Bescherm uw arbeidsmigranten tegen coronabesmetting

Ondanks de versoepelingen van het Kabinet blijft iedereen een belangrijke verantwoordelijkheid dragen om besmetting met het coronavirus tegen te gaan. Als werkgever hebt u een wettelijke plicht om uw werknemers te beschermen en te zorgen voor een veilige en gezonde werkplek.

Infographic beschikbaar

Extra aandacht is nodig bij  vervoer van en naar de werkplek en bij huisvesting van arbeidsmigranten. Alertheid en het toepassen van de RIVM-richtlijnen is noodzakelijk. De Rijksoverheid heeft een infographic met ‘tips voor goed werkgeverschap’ uitgebracht. Neem deze ter harte! Op de website van de Rijksoverheid vindt u ook informatie in diverse andere talen.

Pas Coronaprotocol land- en tuinbouw toe

Voor alle agrarische sectoren is veilig werken, reizen en wonen van levensbelang. De Taskforce Arbeid van LTO heeft hiervoor in samenwerking met de vakbonden een protocol ontwikkeld om dit mogelijk te maken. Het protocol geeft werkgevers en werknemers duidelijke richtlijnen. Het protocol is ook beschikbaar in het Pools, Roemeens en Bulgaars zodat u uw arbeidsmigranten eenvoudig kunt informeren. De meest recente versie van het Coronaprotocol ‘Veilig werken, reizen en wonen in de agrarische sector’ vindt u op de website van Stigas.

Bron: Werkgeverslijn

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd