Aanvraag zorgtoeslag 2019

Wij vragen in 2020 weer zorgtoeslag aan voor de werknemers die in 2019 via LTO Arbeidskracht verzekerd zijn geweest. U heeft van ons een e-mail ontvangen om de juiste gegevens in te vullen in het Mutatieoverzicht zorgtoeslag in het Digitaal Loket. Voor de aanvraag zorgtoeslag hebben wij een geschat jaarinkomen over 2019 en een persoonlijk bankrekeningnummer van uw werknemer nodig.

Persoonlijk bankrekeningnummer

Het bankrekeningnummer moet op naam van de werknemer staan. In geval van een (getrouwd) stel, mogen beide personen hetzelfde bankrekeningnummer gebruiken. Let op! Dit moet dan wel een e/o bankrekening zijn. Het is niet toegestaan om het rekeningnummer van een ander familielid of vriend te gebruiken.

Gegevens invullen

Heeft u het geschatte jaarinkomen en het bankrekening van uw werknemer(s) nog niet gevuld, dan heeft u tot uiterlijk dinsdag 11 februari 2020 de tijd om de gegevens aan te vullen of te controleren. U doet dit in het Digitaal Loket onder “Mutatieoverzicht zorgtoeslag”. LTO Arbeidskracht geeft in maart 2020 de gegevens voor de zorgtoeslag over 2019 door aan de Belastingdienst.

Meerdere werkgevers

Is iemand via meerdere werkgevers bij ons verzekerd geweest, dan kan uitsluitend de laatste werkgever de gegevens invullen en wijzigen van de desbetreffende werknemer. Wij nemen bij de aanvraag alle perioden mee dat iemand bij ons verzekerd is geweest, ook als dit bij een andere werkgever is geweest.

U heeft inzicht in de zorgtoeslaggegevens van alle medewerkers, ook al bent u niet de laatste werkgever in 2019. U ziet of de gegevens compleet zijn en of wij zorgtoeslag aanvragen. Ziet u dat wij geen zorgtoeslag aanvragen en wilt u er toch zeker van zijn dat de aanvraag goed verloopt, neem dan contact met ons op.

Werkwijze aanvraag zorgtoeslag

In combinatie met het afsluiten van een zorgverzekering heeft iedere werknemer de mogelijkheid om via LTO Arbeidskracht gratis zorgtoeslag aan te vragen. De werknemer heeft geen DigiD nodig voor de aanvraag van de zorgtoeslag. De zorgtoeslag wordt jaarlijks achteraf aangevraagd en uitgekeerd. Dit voorkomt problemen met het stopzetten en terug betalen van de zorgtoeslag als de medewerker terug naar huis gaat.

Lees meer over de aanvraag zorgtoeslag.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd