Handleiding inschrijven buitenlandse seizoenarbeiders in de RNI

Werkgevers die aanlopen tegen lange wachttijden bij het aanvragen van een burgerservicenummer (BSN) voor hun buitenlandse werknemers kunnen vanaf nu gebruik maken van de handleiding ‘Inschrijven van buitenlandse werknemers in de RNI’. Deze handleiding is gemaakt op basis van nieuwe afspraken tussen LTO Nederland, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de RNI-loketten.

De wachttijden bij de RNI-loketten voor de aanvraag van een BSN zijn in drukke periodes vaak lang. Met name voor werkgevers met piekarbeiders zijn deze wachttijden problematisch, omdat een piekarbeider uiterlijk op de 5e werkdag gemeld moet worden bij BPL Pensioen. Indien een piekarbeider niet binnen vijf werkdagen aangemeld wordt bij BPL, dan wordt er niet voldaan aan de voorwaarden van de cao-regeling piekarbeid en kan er geen gebruik worden gemaakt van de vrijstelling voor betaling premie van het pensioenfonds BPL en het Colland sectorfonds.

In het overleg tussen genoemde partijen is gesproken over mogelijke oplossingen voor de lange wachttijden. Deze oplossingen zijn uitgewerkt in een beknopte handleiding voor werkgevers. Deze handleiding, ‘Inschrijven van buitenlandse werknemers in de RNI’, is nu beschikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd