Model addendum cafetariaregeling beschikbaar in het Engels, Pools, Roemeens en Bulgaars

De collectieve cafetariaregeling bevat afspraken die LTO Nederland voor de leden van LTO Noord, ZLTO, LLTB en de aangesloten vaktechnische organisaties LTO Noord Glaskracht, NFO, POV en KAVB is overeengekomen met de Belastingdienst. De regeling biedt belastingvoordeel voor agrarische werkgevers en buitenlandse seizoenarbeiders. Dankzij deze afspraken kunnen de meerkosten die seizoenarbeiders, die tijdelijk in Nederland verblijven, maken op een fiscaal gunstige manier worden uitgeruild. Dat pakt zowel voor werkgever als voor werknemer financieel gunstig uit.

Hoe regel ik het?

De afspraken tussen LTO Nederland en de Belastingdienst zijn vastgelegd in een brochure opgesteld door de Werkgeverslijn. Hier vindt u alle uitleg die u nodig voordat u de regeling kunt toepassen. Daarnaast is het een vereiste om de toepassing van de regeling overeen te komen in de arbeidsovereenkomst met de werknemer. De werknemer moet dus toestemming geven voordat u de regeling mag inzetten. Er is een voorbeeldovereenkomst beschikbaar die laat zien hoe u de afspraken op een juiste wijze kunt vastleggen in de arbeidsovereenkomst.

Cafetariaregeling per 1 januari 2018

LTO Nederland heeft op 28 december 2017 een bericht gepubliceerd over hoe de cafetariaregeling eruit ziet met ingang van 2018. Onderstaand de nieuwe brochure van de cafetariaregeling voor 2018-2019 en een model addendum die u kunt gebruiken om de afspraken in de arbeidsovereenkomst met de werknemer vast te leggen.

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw stelt het model addendum cafetariaregeling nu ook beschikbaar in het Engels, Pools, Roemeens en Bulgaars.

Voor de toepassing van de collectieve cafetariaregeling van LTO Nederland is het noodzakelijk om de afspraken schriftelijk vast te leggen in de arbeidsovereenkomst met de werknemer.

Model addendum cafetariaregeling versie 25 januari 2018
Model addendum cafetariaregeling versie 25 januari 2018 – Engels
Model addendum cafetariaregeling versie 25 januari 2018 – Pools
Model addendum cafetariaregeling versie 25 januari 2018 – Roemeens
Model addendum cafetariaregeling versie 25 januari 2018 – Bulgaars

Bron: Werkgeverslijn – 9 februari 2018

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte.

» Recente nieuwsbrief lezen?
 *
 *

LTO Arbeidskracht ontzorgt agrarische werkgevers

Vragen? Bel onze helpdesk:

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.00 uur
  • Kostenbesparend op uw loonkosten
  • Ruim gevulde CV-bank
  • Uitgebreid opleidingsaanbod
  • Uw werknemers goed verzekerd